Leadgeneration

Leadgeneration en leadnurturing

Waarom (online) leadgeneration?

De wereld verandert in rap tempo. Uw potentiële klanten oriënteren zich steeds meer zelfstandig online zonder u te raadplegen. Ze kunnen zelf alle benodigde informatie vinden om keuzes te maken en ontwikkelen daarbij al een voorkeur voor specifieke leveranciers.

Als u deze kopers niet in een vroeg stadium online van de informatie voorziet die ze nodig hebben en met ze in gesprek gaat, is de kans aanzienlijk dat een groot deel van uw potentiële klanten onder uw radar naar de concurrent vliegt. Zéker als de informatie die u aanbiedt op uw website niet goed vindbaar is via Google of onvoldoende aansluit bij de informatiebehoefte van de klant.

Hoe weet u welke partijen in de markt zich op dit moment online oriënteren op uw product of dienst? En hoe zorgt u dat ze tijdig uw informatie vinden, zodat u met ze in gesprek kunt gaan en ze graag met u in gesprek willen?

Met online leadgeneration en contentmarketing via de community’s van Vakmedianet zorgen wij ervoor dat:

 • u beslissers in uw markt op het juiste moment van de informatie voorziet waar ze behoefte aan hebben.
 • u zich kunt profileren als serieuze gesprekspartner met kennis van zaken.
 • u in inhoudelijk gesprek kunt gaan met prospects die zich op dit moment oriënteren op oplossingen die u kunt bieden.

Wat is leadgeneration?

Leadgeneration is het stimuleren en vastleggen van de interesse van potentiële klanten door middel van content, met als doel het creëren van verkoopkansen. Dit gebeurt meestal online, maar heeft vaak ook offline componenten, bijvoorbeeld door de inzet van beurzen, congressen of vakbladen. Leadgeneration is vaak één van de belangrijkste doelstellingen van B2B contentmarketing.

Wat is een lead?

Een lead is een geïdentificeerde persoon die zich actief orienteert op de aanschaf van uw type product of dienst. Een potentiële klant voor u dus.

Bekijk ook de video “Wat is leadgeneration in 114 seconden”

Wat wilt u bereiken?

Ik wil snel proberen of online leadgeneration voor ons werkt

Met onze basisoplossingen voor leadgeneration, kunnen wij u tegen geringe investering snel kwalitatieve leads leveren op basis van bijvoorbeeld een whitepaper. Uiteraard kunnen wij u ook helpen met de ontwikkeling van hoogwaardige en relevante content.

>> Meer informatie over basic leadgeneration

Ik wil structureel kwalitatieve leads genereren

Wil u gedurende een langere periode doorlopend kwalitatieve leads genereren? Dan kunnen we samen met u een leadgenerationprogramma (ook wel “lead nurturing” genoemd) inrichten. We bieden gericht content aan onze lezers die is afgestemd op de fases van hun kopersreis en leveren alleen warme leads uit die voldoen aan al uw criteria. Wij kunnen u hierbij volledig ontzorgen, zodat u zich kunt concentreren op het opvolgen van de beste leads.

>> Meer informatie over premium leadgeneration

Download de checklist "Zo maak je een effectieve whitepaper"

Wilt u weten waar een goede whitepaper aan moet voldoen? Download dan onze checklist “Zo maak je een effectieve whitepaper”. Daarin krijgt u antwoord op de vragen:

 • Wat is een whitepaper?
 • Wat zijn de kenmerken van een goede whitepaper?
 • Wat is het doel van een whitepaper?
 • Wat is een whitepaper niet?
 • Hoe bereid je een goede whitepaper voor?
 • Wat is de opbouw van een goede whitepaper?
 • Wat zijn voorbeelden van goede whitepapers?

Over Vakmedianet

Vakmedianet bereikt een kennisnetwerk van 1,2 miljoen professionals met gedegen vakinformatie, gedragen door redacties die garant staan voor betrouwbaarheid en relevantie. U kunt op verschillende manieren onze media inzetten om leads te genereren. In alle gevallen garanderen wij u kwalitatieve leads, doordat Vakmedianet een zakelijke relatie heeft met professionals via contentabonnementen en losse producten op hun specifieke vakgebied.

Heeft u vragen over leadgeneration?

Wil u weten hoe u leads kunt genereren vanuit een specifieke doelgroep? Kijk dan of wij uw doelgroep bereiken en neem contact op met onze specialist voor die doelgroep.

Heeft u algemene vragen over leadgeneration of wilt u graag vrijblijvend advies? Neem dan contact op met Sanne Reniers, Marketing Manager Content & Leadgeneration, via 06 12 454 446 of sannereniers@vakmedianet.nl.

Advertentiemogelijkheden

Laatste nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
AM AMT Arbo Bakkerswereld Bike Europe Bouwkwaliteit in de praktijk BouwMachines cm: Cobouw de Architect Distrifood Executive Finance Facto Foodmagazine Gawalo HRbase Installatie Journaal Logistiek Management Support  Misset Horeca NBD-Online Over Duurzame Inzetbaarheid PW. RCC|K&L Service Management Vastgoedmarkt Warmtepompen