Arbo

Arbo is dé community voor iedereen die arbeidsomstandigheden in zijn of haar takenpakket heeft.
Denk daarbij aan veiligheidskundigen, arbo-coördinatoren, arbo-adviseurs, bedrijfsartsen, KAM-managers, arbeidshygiënisten,
ergonomen en arbeids- en organisatiedeskundigen werkzaam in advies, uitvoering en beleid.

Met gerenommeerde media, waaronder het toonaangevend Vakblad Arbo, de hoogwaardige en actuele website www.arbo-online.nl, wekelijkse e-mailnieuwsbrief en diverse evenementen wordt de doelgroep in alle facetten van het vak voorzien van informatie.

Meer weten? Download de complete mediakit!

Redactionele formule

De media van Arbo doen verslag van actuele ontwikkelingen en nieuwe inzichten op het gebied van kwaliteit van de arbeid en risicomanagement. De preventieve en proactieve aanpak van arbeidsomstandigheden in brede zin staat hierbij centraal.

Belangrijke onderwerpen zijn verder de techniek op het gebied van materialen, producten, installaties, dienstverlening, managementsystemen, scholing en opleiding en de stand van de wetenschap.

Bereik

U bereikt via Arbo de professionals die arbeidsomstandigheden in hun takenpakket hebben en deel uitmaken van de DMU als het gaat om de aanschaf van veiligheids- en gezondheidsproducten en –diensten.

Vakblad

Vakblad Arbo bereikt met een vaste maandelijkse oplage van 3.500 exemplaren een brede groep serieus geïnteresseerde arbo-professionals. De meeleesfactor van 3,5 zorgt voor een uniek bereik van ruim 12.000 personen die beroepsmatig bezig zijn met arbeidsomstandigheden.

Ruim 75% van de lezers geeft aan alle nummers die verschijnen ook daadwerkelijk te lezen. Vakblad Arbo wordt dan ook gezien als de autoriteit onder arbo-professionals en is daarmee een uitstekend communicatiepodium naar de doelgroep.

Website

De website www.arbo-online.nl wordt maandelijks bezocht door gemiddeld 39.000 unieke bezoekers die ruim 75.000 pageviews per maand genereren. U bereikt via dit kennisplatform de juiste personen die deel uitmaken van de DMU als het gaat om de aanschaf van veiligheids- en gezondsheidsproducten en –diensten.

Wekelijkse e-mailnieuwsbrief

De Arbo e-mailnieuwsbrief wordt wekelijks gestuurd naar ruim 14.000 arbo-professionals en mensen die arbeidsomstandigheden in hun takenpakket hebben.

Social Media

Naast de website en e-mailnieuwsbrief is Arbo ook actief op Social Media. Met meer dan 1.895 leden op de LinkedIn groep en bijna 1.837 volgers op Twitter kunnen we spreken van een betrokken doelgroep!

Profiel lezers

Profiel lezers

Hieronder ziet u een overzicht van de meest voorkomende functies van de lezers en bezoekers van de media van Arbo. Deze zijn voornamelijk werkzaam in advies, uitvoering en beleid en directies van organisaties waar veiligheid en gezondheid op de werkvloer een belangrijk onderdeel van de agenda is.Vier van de vijf lezers van Vakblad Arbo zijn man. Meer dan 75% van de lezers heeft de leeftijd van 46 jaar en ouder en 46% heeft een adviserende rol bij de aanschaf van producten/diensten. De gemiddelde werkervaring ligt tussen de 11-20 jaar en daarmee is er veel expertise en kennis over het vakgebied aanwezig in de doelgroep.

Hoogst genoten opleiding

universitair 15%
hbo 68%
mbo 17%
vwo 0%
mavo-havo 0%
lager onderwijs 0%


Organisatiegrootte

1-25 personeelsleden 8%
26-50 personeelsleden 4%
51-100 personeelsleden 8%
101-250 personeelsleden 22%
251-500 personeelsleden 18%
501-1000 personeelsleden 13%
meer dan 1000 personeelsleden 28%

Lezen en waarderen

Lezen en waarderen

Deskundig en betrouwbaar, zo wordt Vakblad Arbo door de lezers omschreven. Daarnaast wordt ook de vormgeving en schrijfstijl als zeer prettig ervaren. Het vakblad wordt beoordeeld met een 7,7 als rapportcijfer.

Onder de lezers geeft 72% aan dat zij alle nummer van het Vakblad Arbo lezen en met een gemiddelde
meeleesfactor van 3,5 kunnen we stellen dat Vakblad Arbo in alle facetten als een autoriteit wordt beschouwd en behandeld binnen dit vakgebied.

Advertentiemogelijkheden

Naast de standaard communicatie mogelijkheden, zoals het plaatsen van advertenties, banners en advertorials, bieden wij ook mogelijkheden op het gebied van:

 • expertartikelen
 • praktijkcases
 • lead generation programma's
 • inserts/outserts/bijsluiters
 • partnermailingen

Advies op maat
Wij helpen u graag bij de invulling en planning van een op maat gesneden campagne of eenmalige effectieve propositie. Er zijn tal van mogelijkheden waarmee Arbo een bijdrage kan leveren aan het behalen van uw doelstellingen.

‘Partner in Business’ pakket
Voor de promotie van uw organisatie, producten en diensten biedt Arbo een multimediaal dienstenpakket en crossmediale mogelijkheden met een ‘Partner in Business’ pakket. Een op maat gesneden communicatiepakket, waarmee u een primaire positie verwerft als gezaghebbende partij in de arbo markt.

Vraag naar de aantrekkelijke voorwaarden om Partner in Business te worden!

Bereik uw doelstellingen met contentmarketing & leadgeneration

Van thought leadership tot gekwalificeerde leads

Het oriëntatieproces van de beslissers op het gebied van arbozaken vindt steeds meer online plaats. Meer dan 60% van de kopers overweegt op basis van deze online oriëntatie slechts één of twee aanbieders. Hoe zorgt u ervoor dat u nog voorkomt in de overweging van deze potentiële klanten? Hoe weet u welke partijen er op dit moment in de markt zijn voor uw product of dienst? En hoe komt u vervolgens met ze in contact? Contentmarketing is hiervoor de ideale strategie. Wij denken graag met u mee over het ontwikkelen van awareness, thought leadership en het structureel genereren van kwalitatieve leads.

>> Lees meer over contentmarketing

>> Lees meer over leadgeneration

Wat wilt u bereiken met contentmarketing?

Snel meetbaar resultaat boeken. >> Basisoplossingen voor leadgeneration
Structureel kwalitatieve leads genereren. >> Geavanceerde oplossingen voor leadgeneration
Snel en efficiënt goede content ontwikkelen. >> Oplossingen voor contentmarketing
Top-of-mind worden en blijven bij beslissers. >> Oplossingen voor brand awareness
Gericht thought leadership opbouwen. >> Oplossingen voor thought leadership
Traffic genereren naar mijn eigen content. >> Oplossingen voor kwalitatieve traffic
Kennis ontwikkelen over beslissers in mijn markt. >> Oplossingen voor doelgroeponderzoek

Praktijkcase: hoe softwareleverancier Visma resultaat boekt met contentmarketing

Hoe bereik ik mijn doelgroep in het veranderende medialandschap? Dat is de vraag die Marketing Manager Rob Van Loenen van Visma Software zichzelf anderhalf jaar geleden stelde. Download nu de praktijkcase en lees hoe Rob de oplossing vond in content marketing, met als resultaat:

 • Positionering als kennispartner
 • Brand awareness
 • Engagement
 • 40% meer Marketing Qualified Leads

Print communicatie: Mogelijkheden & Tarieven

Print communicatie: Mogelijkheden & Tarieven

Vakblad Arbo

 • Advertenties
 • Advertorials
 • Insert/ bijlsuiter
 • Outsert
 • Branded content: bedrijfspresentaties, praktijkcases

Advertentieformaten (breedte x hoogte)

Bladspiegel 210 x 297 mm
Zetspiegel 185 x 265 mm

 

Formaten Staand Liggend
2/1 pagina spread** 420 x 297 mm -
1/1 pagina* 210 x 297 mm -
1/2 pagina 90 x 265 mm 185 x 130 mm
1/4 pagina 90 x 130 mm 185 x 65 mm

* 1/1 pagina aanleveren op formaat bladspiegel + 3 mm afloop rondom.
**Spreads aanleveren als twee losse pagina's.

Standaardtarieven advertenties en advertorials

De basis advertentietarieven van Vakblad Arbo zijn als volgt gestaffeld:

Full-Colour Frequentie 1x 3x 6x 10x
2/1 pagina (spread) € 3.975,- € 3.180,- € 2.860,- € 2.574,-
1/1 pagina € 2.320,- € 1.975,- € 1.775,- €  1.595,-
1/2 pagina € 1.475,- € 1.255,- € 1.125,- €  1.010,-
1/4 pagina € 830,- € 710,- € 640,- € 580,-

(Genoemde tarieven zijn per plaatsing, exclusief BTW)

Toeslagen

 • Achterpagina +20%
 • Advertorial +15%
 • Speciale positie +15%

Commerciële redactie: Expertartikelen, Praktijk Cases, Business Cases

Publicatie mogelijk na overleg met- en toetsing door hoofdredacteur van Arbo. Tarieven zijn op maat en mede afhankelijk van wel of geen productie door redactie, fotografie en opmaak.

Bijsluiters, meehechters, omhechters, banderollen

Tarieven wordt bepaald op basis van formaat en gewicht, attentiewaarde plus technische kosten en is vrijwel altijd maatwerk.

Offerte op maat

Voor meer informatie over de commerciële mogelijkheden van Arbo in print en online en een offerte op maat, kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor Arbo.

Special Arbowet:

In 2017 gaat er veel veranderen rondom de Arbowet. Er ligt nu een voorstel in de tweede kamer, welke nog behandeld moet worden. Dit roept veel vragen op bij Arbo- en HR-professionals. In deze Arbospecial leggen experts uit wat er precies verandert. Zowel een (juridische) uitleg van de verandering, als een vertaalslag naar de praktijk komt aan bod: waar moeten arbo-dienstverleners en werkgevers op letten?

U kunt in deze special uw expertise onder de aandacht brengen in de special in de vorm van een expert-artikel of advertentie. Vraag naar de planning en mogelijkheden.

Bereik
De bijsluiter gaat mee in de gehele oplage van Arbo (3.500) en PW de Gids (13.000).

 

Online communicatie: Mogelijkheden & Tarieven

Website Arbo Online:

Op www.arbo-online.nl zijn er verschillende manieren om uw organisatie of product onder de aandacht te brengen bij uw doelgroep.

Zo kunt u diverse banners op basis van IAB formaat inzetten. Dat kan al vanaf € 395,- voor een vacature plaatsing of € 645,- voor een fullbanner. Overige prijzen zijn op aanvraag. Onderaan deze mediakit ziet u hoe uw banner op de website eruit komt te zien.

Whitepaper Op aanvraag
Vacature € 395 per maand
Logolink - hele site Op aanvraag

Bannering

Op www.arbo-online.nl kunt u diverse banners op basis van IAB formaat inzetten. Hieronder ziet u de prijzen. Onderaan deze mediakit ziet u hoe uw banner op de website eruit komt te zien.

Billboard
Billboard met mouse-over
Leaderboard XL
Leaderboard
Rectangle
Rectangle binnen 1 kennisgebied
Halfpage
Blockbuster
Advertorial
Floorad
Layer

*Banner posities op de homepage zijn roulerend. (maximaal 3 uitingen per positie)

Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Aanleveren materiaal:
Materiaal uiterlijk vijf dagen voor plaatsing aanleveren. Bij aanlevering van een flashbanner (swf) ook altijd een gifbestand sturen.

E-mailnieuwsbrief:

 • Verschijning: wekelijks op dinsdag
 • Abonnees: wordt op naam verstuurd naar ruim 13.500 abonnees

De communicatiemogelijkheden in de e-mailnieuwsbrief zijn:

Soort Formaat / Specificaties Posities Tarief per plaatsing
Full banner 468 x 60 pixels (20kb) - 1 top positie
- 1 bottompositie
€ 675,-
Advertorial

-370 tekens inclusief spaties

-1 hyperlink

- 2 posities tussen de redactionele artikelen € 775

Aanleveren materiaal:
Materiaal uiterlijk vijf dagen voor plaatsing aanleveren. Bij aanlevering van een flashbanner (swf) ook altijd een gifbestand sturen.

Op aanvraag

Planning

Vakblad Arbo in 2018

Nr Thema Verschijnt Sluit
1/2 Machineveiligheid 02-02 12-01
3 Duurzame inzetbaarheid 16-03 23-02
4 Persoonlijke bescherming 30-03 07-03
  Special Safety & Health @ Work idem idem
5 Gedrag en Cultuur 04-05 12-04
6 Werken op hoogte 08-06 17-05
7/8 Kennisoverdracht / Opleiden 06-07 15-06
9 RI&E 07-09 17-08
10 Arbo in de Bouw 05-10 14-09
11 Persoonlijke bescherming 02-11 12-10
12 Brandveiligheid 07-12 16-11

Bijlage: Voorbeelden en specificaties banner formaten

Bijlage: Voorbeelden en specificaties banner formaten

Laatste nieuws

Bekijk het nieuwsarchief
am: AMT Arbo Bakkerswereld Bike Europe Bouwkwaliteit in de praktijk BouwMachines BrandVeilig.com cm: Cobouw Cobouw Bouwberichten de Architect Distrifood Executive Finance Facto Foodmagazine Gawalo HR Base Installatie Journaal Logistiek Management Support  Misset Catering Misset Horeca NBD-Online Over Duurzame Inzetbaarheid Over Het Nieuwe Werken PT Industrieel Management PW. magazine voor HR-professionals RCC Koude & Luchtbehandeling Security Management Service Management Snackkoerier Vastgoedmarkt Vleesmagazine Warmtepompen